06.04.2023.

11:39

Foto: Informer

Vesti

Bečić uručio patrijarhu Porfiriju plaketu za izuzetan doprinos i podršku u radu (FOTO)

U toku sadržajnog razgovora Njegova Svetost je upoznat sa načinom  funkcionisanja sistema obrazovanja u oblasti nacionalne bezbednosti, kao i o radu Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Patrijarh je istakao da su bezbedan i miran život države i naroda imperativ svakog vremena, o čemu Crkva neprestano svedoči i polaznicima poželeo uspeh u daljem usavršavanju, kao i na očuvanja mira i stabilnosti. 

Informer

Tom prilikom Igor Bečić, Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti uručio je patrijarhu Porfiriju plaketu ispred Odbora za kontrolu službi bezbednosti, za izuzetan doprinos i podršku u radu i unapređenju sektora bezbednosti i parlamentarne kontrole službi bezbednosti.

S obzirom na izazove s kojima se naša država svakodnevno suočava, u vremenu koje je pred nama neophodno je očuvanje mira i stabilosti, a pre svega je potrebna sloga i jedinstvo svih institucija i svakog pojednica u očuvanju nacionalnih interesa.

Informer

Srpska Pravoslavna Crkva je uvek bila stožer našeg duhovnog, nacionalnog i identitskog trajanja i okupljanja svih slojeva društva kao i svih institucija.

Crkva jeste najstarija srpska kuća i najvažnija srpska institucija, koja je prvo iskristalisala, a onda i očuvala srpsko nacionalno biće.