23.04.2023.

18:17

Foto: printscreen

Vesti

STRPALI UČENIKE U PRLJAVE SOBE ZA 200 EVRA?! Novi slučaj đačke ekskurzije iz PAKLA (FOTO)

Đaci Osnovne škole "Jovan Sterija Popović" bili su u najmanju ruku zgroženi kada su smešteni u odmaralište "Beli bor" na Tari, jer su sobe bile prljave i nepripremljene, sa neopranim kupatilom i tuš-kabinama, kao i korišćenom posteljinom i peškirima. Kako kažu zabrinuti roditelji koji su nam se javili, ekskurzija je plaćena oko 22.000 dinara za samo dva noćenja, a sada se plaše da će im deca dobiti šugu.

U ovaj smeštaj su ih odveli nastavnici u dogovoru sa agencijom "Lui travel", a roditelji đaka navode da se inače na ekskurzije u ovoj školi uvek ide preko te agencije. Na fotografijama koje su đaci poslali roditeljima čim su stigli, a oni ih dostavili našoj redakciji, vidi se štrokava posteljina i buđ na plafonu s malterom koji samo što ne padne.

- Dete je u šoku. U smeštaj su stigli u subotu po podne. Neke sobe su bile sređene, ali jedan broj soba nije. Kada je moje dete ušlo u tu sobu, sve je još bilo onako kako su ostavili prethodni gosti. Poslao mi je fotografiju smeštaja. Bila sam besna jer to je ruina i ne liči na ono što nam je obećano i za šta smo unapred isplatili skoro 200 evra za samo dva noćenja. Deca kažu da je sve bilo prljavo i nesređeno. Posebno je u kupatilu katastrofa. Ni ve-ce šolja nije bila oprana. Peškir kojim je trebalo da se brišu bio je toliko prljav da vam se zgadi život - ogorčena je M. J., majka jednog osmaka.

Prema rečima M. J., deca su sama najpre krenula da čiste prljavu sobu.

- Posle su se tek požalili na posteljinu i to su rekli nastavnicima, pa ju je osoblje zamenilo. To je bruka i sramota! Nama je predstavljena drugačija slika smeštaja, a ispada da deca borave u prljavštini. Svuda kada idete na odmor možete da istrpite skroman smeštaj, ali higijena mora da bude dobra, to traži svako od nas. Plašimo se da ne dobiju šugu, jer mi ne znamo ko su ti ljudi koji su pre tu boravili - navodi ova zabrinuta majka.

Na dežurni telefon "Lui travela" niko se nije javljao, a odgovor škole očekuje se danas.