03.05.2023.

13:57

Foto: informer

Vesti

DANAS NIJE TEŠKO DOĆI DO ORUŽJA, ZATO JE JEDNA STVAR HITNA! Spasić otkriva za Informer PRVI KORAK u delovanju nakon KRVAVOG PIRA koji potresa Srbiju

- Odgovori u vezi ovog ubistva će morati da se traže, s obzirom da je čovek u 13 i 14 godina svesno biće, tako da odgovornost kod ovog dečaka svakako postoji! Ali postoji i odgovornost njegovog okruženja koje mu je omogućilo da dođe do vatrenog oružja - ističe Spasić.

Spasić je takođe istakao da je važno istražiti da li je do oružja dožao kod kuće, jer ako nije, a dečak je rešio da izvši masakr - postavlja se pitanje da li bi tako "lako" ceo masakr bio ostvaren? U istragu moraju biti uključeni pre svega roditelji.

- Danas nije teško doći do vatrenog oružja na ulicama Beograda, pa bi hitno trebalo sada u ovoj izuzetno kriznoj situaciji, da se na nivou celokupne zemlje pregledaju baze podataka roditelja, a to može putem roditeljskih sastanaka. Važno je saznati ko od roditelja, đaka, iz osnovnih i srednjih škola poseduje oružje i oprema tome že Ministarstvo unutrašnjih poslova znati šta da čini - naglašava Spasić.

Oružje koje je dostupno i na ovakav način se "približava", mladim ljudima, predstavlja najubitije oružje za jednu zemlju.

Pogledajte šta je još Spasić naglasio:

Podsetimo, učenik (13) danas je naoružan tatinim pištoljem došao do škole, pucao u portira zatim u holu ubio tri drugarice, a potom upao na čas istorije i tu nastavio da puca.

Ubio je osmoro dece, a više njih je ranio.