05.05.2023.

07:45

Foto: Informer, Tanjug

Vesti

POSLE MASAKRA POSTAVLJA SE PITANJE DA LI JE IKO UOPŠTE POZNAVAO KOSTU! Neuropsihijatar Slavica Đukić Dejanović otkrila kakav je bio dečak-ubica

Ovako njegovu ličnost opisuju naši domaći stručnjaci koji ne kriju da se, do sada, nikada nisu susreli sa ovakvim zločinom deteta od samo 13 godina.

Ne priznaje greške

Neuropsihijatar prof. dr Slavica Đukić Dejanović objašnjava za Informer da je reč o dečaku koji je po svojoj prirodi perfekcionista, koji ne poznaje poraze i kod kojeg nema mesta ni za najmanju grešku!

- Po onome što smo čuli o njemu, po stvarima koje je voleo, po izborima igrica, filmova, po ocenama i uspehu u školi vidimo da je to dete sa velikim ambicijama, ciljevima, sa posebnim vaspitanjem i urođenim vrednostima. Po razmišljanju i njegovim radovima, on je perfekcionista, bilo da je reč o učenju, igri, ocenama, načinu života... Ali, i vrlo impulsivan. Imao je ciljeve i slepo težio ka njihovim ostvarenjima. Sada je samo pitanje, da li su ti zacrtani uspesi bili njegovom voljom ili potpuno tuđi. Ali, isto tako, vidimo i da nije imao sjajnu komunikaciju sa vršnjacima, a očigledno ni sa svojom okolinom - ističe prof. Đukić Dejanović.

Informer

Bio odbačen?!

Prema njenim rečima, nakon ovog stravičnog zločina koji je počinio i koji je celu Srbiju zavio u crno, možda Kostu ipak niko nije ni tako dobro poznavao!

- Sve ovo pokazuje spoljnu ličnost, ali niko se nije pitao kakva je dečakova duša, kakve su njegove emocije... Da li njega svi ti uspesi i ciljevi ispunjavaju, da li ga čine srećnim. Zato stalno ponavljam da roditelji, ali i nastavnici u školi, moraju da poznaju decu, da pričaju sa njima, razmenjuju mišljenja i da odmah reaguju, ukoliko primete i najmanju sitnicu koja odskače od uobičajnog ponašanja - smatra naša sagovornica. 

Bonus video: