19.05.2023.

20:58

Foto: Informer

Vesti

ISPUNJENO OBEĆANJE! Ministar Đorđe Milićević đacima škole "Nikola Tesla" u Budimpešti doneo KNJIGE I KOMPLETE TRENERKI (FOTO)

- Kad date obećanje, onda morate i da ga ispunite. Pogotovo ako ste nešto obećali deci. A još kad ste obećanje dali kao ministar onda vaša reč ima dodatnu težinu i nije odraz samo vašeg karaktera već i slika Vlade i države koju predstavljate – istakao je ministar Milićević koji je đacima Srpskog obrazovnog centra „Nikola Tesla“ uručio knjige i komplete trenerki za muški i ženski đački košarkaški i odbojkaški tim u pratnji ambasadora Srbije u Mađarskoj Ivana Todorova.

- Ove trenerke nisu obične. Na njima su odštampane srpske trobojke, simbol naše pripadnosti, ponosa i zajedništva. One simbolizuju vašu vezu sa Srbijom i našu podršku vama kao članovima sportskih klubova u okviru ovog Srpskog obrazovnog centra.

Informer

 

Želimo da osećate da ste deo srpske velike sportske porodice, bez obzira na to gde se nalazite – istakao je miniistar i pohvalio đake koji su osvojili brojne medalje na takmičenjima u Mađarskoj.

Kao ministar zadužen za dijasporu, želim da znate da vas svi mi u Srbiji podržavamo i da verujemo u vas. Takođe, pozivam vas da se prijavite u učestvujete u sportskim letnjim kampovima koje za mlade iz dijaspore organizujemo tokom jula i avgusta meseca u Srbiji.

Ovi kampovi će vam pružiti nezaboravno iskustvo i omogućiti da upoznate svoju matičnu zemlju na jedinstven i inspirativan način i da je još više zavolite kroz druženje sa vršnjacima koji će vam biti domaćini – poručio je ministar Milićević u razgovoru sa đacima i dr Jovankom Lastić, direktorom Srpskog obrazovnog centra „Nikola Tesla“. 

Informer

Srpski obrazovni centar ,,Nikola Tesla” obuhvata srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum. Pored obrazovnih ustanova u Budimpešti, u sastavu centra su i osnovne škole u Lovri, Deski i Segedinu.

Informer

 

Ministar Đorđe Milićević posetu Budimpešti iskoristio je i da se sastane sa rukovodstvom Srpske samouprave u Mađarskoj, krovne organizacije koja okuplja naše sunarodnike u ovoj susednoj zemlji. Ministar je, između ostalog, sa rukovodstvom SSM dogovorio i njihovo učešće na „Vidovdanskom saboru dijaspore“ koji će se 1. i 2. jula održati u Palati Srbija u Beogradu.