Autor: Informer.rs

22.05.2023.

12:25

Foto: printscreen

Vesti

PROŠLE GODINE U OVO VREME KOSTA K. JE BIO ZVEZDA U "RIBNIKARU"! Neverovatno obaveštenje na zvaničnom sajtu škole

Naime, svako ko poseti sajt OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj se početkom meseca dogodio stavični masakr, u sekciji  "vesti i obaveštenja" može pročitati da je prošle godine Kosta K. osvojio prvo mesto na gradskom takmičenju iz Biologije, dok je, kako je navedeno, drugo mesto osvojila godinu dana mlađa učenica ove škole.

-Bravo za naše sjajne mlade biologe i njihove nastavnice Biljanu i Sanju- piše na sajtu OŠ "Vladislav Ribnikar".

Podsećamo, nakon što je Kosta K. u OŠ "Vladislav Ribnikar" izveo krvavi pir, roditelji đaka koji su pohađali nastavu sa maloletnim ubicom su kazali da je on bio dečak koji je bio odličan učenik, koji je iz skoro svih predmeta imao najviše ocene. Kako su kazali, najviše je voleo matematiku, jezike, muziku i sport.

Informer

Obaveštenje o Kostinom uspehu

Član Saveta roditelja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Mina Zirojević je nekoliko dana nakon masakra kazala da prema onome što je mogla da čuje od đaka koji su poznavali Kostu K. njegovo ponašanje bilo takvo da ništa nije ukazivalo da se može desiti tragedija. Ipak, kako je navela primećeno je je bio kompetitivan te se nekada pomalo svađao sa decom koja su možda bila bolja od njega na nekom času.

Podsećamo, u specijalnoj psihijatrijskoj ustanovi, gde je smešten, Kosta se ponaša primereno.

Jedino što pita jeste kada će izaći iz bolnice, da li postoji mogućnost da igra video igrice i pomalo se žali na hranu.  Psihijatri, sudski veštaci sa njim razgovaraju po proceduri koju predviđa sudskomedicinsko veštačenje, a on ne dobija nikakvu terapiju.

Još nema ni naznaka kada bi sudskomedicinski postupak mogao biti završen, ali kako nema 14 godina, Kosta ne može krivično da odgovara. Praktično, "sleduje mu" samo vaspitno-popravna mera, ako se potvrdi da je mentalno zdrav, a u suprotnom psihijatrijsko lečenje.