Autor: Informer.rs

29.05.2023.

08:20

Foto: Pexels, Pngwing

Vesti

NOVE DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA! Kontradiverzione jedinice policije na terenu (FOTO)

Dojava je stigla na mejl škole. U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih, nastava u prvoj smeni je prekinuta.

U međuvremenu, pripadnici Kontradiverzione jedinice policije, odmah su izašli na teren i u toku je detaljni pregled svih prostorija u školi.

Prema saznanjima Informera roditelji svih đaka su obavešteni o incidentu, a popodnevna nastava biće odrađena po onlajn programu.

Dojave širom Srbije

Prema pisanju portala od jutros je serija dojava o postavljenim bombama u školama širom Srbije. Navodno, u nekoliko škola na teritoriji Rakovice, prekinuta je nastava nakon anonimnih dojava. 

Među tim školama je i Osnovna škola "Branko Ćopić" na Vidikovcu.

Dojave o bombama stigle su i na mejl adresu osnovnih škola "Sveti Sava" i "Stanislav Sremčević" u Kragujevcu.

Inače, nakon dva masovna ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, i selima u okolini Mladenovca, policija je preplavljena lažnim dojavama o bombama. Prvo su mete bile škole, a potom bolnice.

Dojava i u seoskoj školi

Zvono za početak prvog časa prepodnevne smene osnovaca u seoskoj školi u Rudnoj Glavi nije se oglasilo kako bi pozvalo učenike na nastavu početkom ove radne sedmice.

Oko 7.30 sati, nesvakidašnja situacija zadesila je učenike i nastavni kadar Osnovne škole "Branko Perić" u selu Rudna Glava kod Majdanpeka jer je putem mejla stigla dojava da je u objektu škole postavljena eksplozivna naprava.

Informer

- Dobili smo dojavu da je u našoj školi postavljena bomba. Odmah su učenici kao i njihovi nastavnici evakuisani van školskog prostora i o svemu je obaveštena policija u Majdnapku kao i Školska uprava u Zaječaru. Očekuje se svakog trenutka dolazak specijalizovanih kontradiverzionih eipa MUP-a  kako bi se obavio detaljan pregled i provera svih prostorija u objektu škole, kako bi se tačno utvrdilo da li je sve bezbedno kako po učenike tako i nastavni kadar - za Informer je rekao Dejan Trifunović, direktor OŠ "Branko Parić" u Rudnoj Glavi.

Situacija u kojoj su se našli kako đaci, njihovi nastavnici, roditelji u Rudnoj Glavi kod Majdanapka, prilično je uznemirila sve žitelje ovog sela.