29.05.2023.

21:47

Foto: printscreen

Vesti

BRAVO LJUDINO! Humana misija ultramaratonca iz Loznice - Aleksandar će trčati od Krupnja do Sofije za bolesnog Kostu (FOTO)

Ultramaratonac iz Loznice Aleksandar Kikanović je iz Krupnja krenuo u novu humanu misiju. On će pretrčati 560 kilometara do Sofije gde će se pokloniti moštima srpskog kralja Milutina u Crkvi  Svete nedelje sa ciljem da podstakne ljude da pomognu u prikupljanju novca za lečenje trogodišnjeg  Koste Leševića kojem je dijagnostikovana atrofija malog mozga i redukcija volumena supratentorijalne bele mase.

- Svakog dana istrčaću oko 40 kilometara, skoro maraton,  sa verom  da ću animirati humane ljude da odvoje koji minut vremena i pošalju sms  za Kostino lečenje. To je najmanje što očekujem. Opredelio sam se da mu pomognem jer ima junačko srce i veliku želju da pobedi bolest , a osim što je presladak u njegovim očima sam video da je dobrica - rekao je Aleksandar.

Informer

Aleksandar Kikanović

Ovu humanu trku istrčaće uz veliku podršku opštine Krupanj, gde je zaposlen kao promoter sporta i uz blagoslov i bratstva manastira Hilandar koji mu je dodatni "vetar u leđa".

- Danas u sveopštem mraku nedostatka iskrene i požrtvovane ljubavi, tvoje delo snažno svetli kao delatni primer čovekoljublja. Gospod neka te ukrepi i neka umnoži broj onih koji su spremni da ti se pridruže i da te slede u svakom dobrom delu  - navodi se u pismu arhimandrita Metodija.

Sa dnevnim pauzama za odmor u Sofiju bi trebalo da stigne 16. juna. 

U poslednjih pet godina Aleksandar je prevalio više od 5.500 kilometara i tako  skrenuo pažnju javnosti na bolesnu decu i pomogao da se ona leče, ali je pomagao i obnovu izgorelih svetinja i zdravstvene ustanove u Loznici.  Trčao je do Ostroga, Hilandara, Tumana, Novog Sada, Jašija u Rumuniji i Moskve i prikupio više od 140.000 evra.  

Pomoć za lečenje Koste Leševeća može da se uplati preko fondacije "Budi human" na više načina, a jedan od tih je slanje SMS poruke 1331 na 3030.