08.06.2023.

19:25 >> 19:37

Foto:

Vesti

OPREZ! Haraju lažni službenici PIO fonda, nude penzionerima OVO, pa im otimaju novac!

Kako kažu u PIO fondu, na teritoriji kragujevačke opštine nepoznate osobe pozivaju penzionere predstavljajući se kao službenici Fonda PIO i nude im besplatne usluge koje niko nije tražio.

- Skrećemo pažnju da PIO fond ne komunicira sa građanima na ovaj način, da ne poklanja i ne prodaje ni usluge ni proizvode. Naglašavamo da je ova aktivnost neosnovana i da može prouzrokovati troškove za penzionere -  kažu u Fondu.

Informer

 

Apeluju na na penzionere da u svoje domove ne primaju osobe koje se predstavljaju kao radnici Fonda i da, ukoliko im neko sa takvim obrazloženjem dođe na vrata, to odmah prijave policiji.

Ovo nije prvi put da prevaranti koriste ime PIO fonda kako bi se domogli novca. Prošle godine je ovaj fond skrenuo pažnju svim korisnicima postojećim tako i budućim, da bilo kakvo njihovo pozivanje od strane pojedinih advokata, udruženja, grupa građana da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice, za sebe i svoje naslednike.