17.06.2023.

08:42

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Vesti

POPLAVE U SRBIJI: OBILNE PADAVINE I DANAS! Vanredna situacija je već u 52 grada i opštine, a evo gde će danas biti HAOS

Sa vodenom stihijom bore se građani skoro cele Centralne i Zapadne Srbije.

Izlivanje reka i odroni

Saobraćaj na putu Asanovac - Požega u mesto Gugalj usled odrona se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije". Zbog izlivanja vode na kolovoz saobraćaj se odvija usporeno na putu Kučevo - Debeli Lug u mestu Voluja i na putu Latković - Dudovica.

Saobraćaj se zbog odrona odvija usporeno i na putu Kučevo - Debeli Lug u mestu Brodica. Na putu Valjevo - Kosjerić u mestu Brajkovići saobraćaj je normalizovan nakon izlivanja reke Kladoroba.

Informer

 

Evakuacija širom Srbije

Kako je saopštio MUP, u petak oko 20 časova zbog poplava izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a da je od jutros evakuisano ukupno 142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca.

Vatrogasci-spasioci vrše crpljenje vode po pozivu građana u Beogradu, Boru, Zaječaru, Kragujevcu, Leskovcu, Prokuplju, Smederevu, Kruševcu i Čačku.

Informer

 

Kritično kod Kraljeva

Najkritičnije je u okolini Kraljeva, a sa vodenom stihijom borili su se u gotovom svim krajevima Centralne i Zapadne Srbije. Kritično je i u Jagodini, Trsteniku, Brusu, Kosjeriću i Sokobanji, gde je došlo do izlivanja reka. Voda je odnela most na Ibarskoj magistrali u Adranima kod Kraljeva, tako da je saobraćaj na tom delu magistrale u prekidu.

U prekidu je i saobraćaj na putu Debeli Lug - Jasikovo, zbog izlivanja Crne reke. Poplavni talas kreće se ka Kuršumliji, Prokuplju i Doljevcu.

Na Velikoj Moravi kod h.s. Ćuprija i h.s. Bagrdan vodostaji će u narednih 24 sata dostići granice redovne odbrane od poplava. Na Južnoj Moravi kod h.s. Mojsinje, Mlavi kod h.s. Veliko Selo, Peku kod h.s. Kusić, Crnom Timoku kod h.s. Gamzigrad i Jasenici kod h.s. Smederevska Palanka vodostaji će se naredna 24-36 sati kretati oko i nešto iznad granica vanredne odbrane od poplava, najavljuje RHMZ.

Narednih dana na slivovima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare, Tamnave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Resave, Majura, Belice, Crnice, Lepenice i Jasenice kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka.