20.06.2023.

10:41

Foto: printscreen

Vesti

OGROMNE GUŽVE U POŠTAMA! Za manje od dva sata podeljeno 10.000 vaučera - Evo ko je bio najvredniji!

Direktorka Funkcije usluga u Pošti Srbije, Bojana Nikolić podseća ko sve ima pravo na da na vaučere.

- Pravo imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti. Korisnici mogu biti i lica starija od 65 godina koja nemaju pravo na penziju - priča Nikolić.

Podeliće se 100.000 vaučera vrednih po 5.000 dinara.

- U prvoj podeli u januaru vaučeri su podeljeni za dan i po, a u drugoj, u maju, za samo jedan dan, Sudeći po jutru i poštama punim građana koji se prijavljuju za očekivati je da se i najnovija tura podeli brzo. Kada dolaze da se prijave, zainteresovani bi trebalo da, osim lične karte ili pasoša, ponesu potvrdu o rezervaciji smeštaja koji žele da koriste, kao i prijavu. Apelujemo da građani popune prijavu unapred kako bi prijavljivanje išlo brže i jednostavnije a obrazac prijave se može naći na sajtu Pošte Srbije i Ministarstva turizma i omladine - pojasnila je Nikolić.

Kada je reč o proceduri nakon prijavljivanja, navela je da se prijava u pošti obrađuje i građanima putem poštanske dostave na kućnu adresu šalje vrednosni ček ili vaučer sa kojim oni odlaze na odmor u smeštaj koji su izabrali.