23.06.2023.

19:02

Foto: printscreen

Vesti

EKSKLUZIVNO! Informer TV prvi obišao projekat koji je Batajnica ŽELJNO IŠČEKIVALA! A onda smo saznali šta će tek da se gradi... (VIDEO)

Građani Batajnice konačno su dočekali završetak radova na Osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta", a uz to, Opština Zemun potrudila se da ovo naselje dobije još nekoliko važnih projekata.

Predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je za Informer TV da se dogradnjom sprata u školi dobila gotovo duplo veća kvadratura za značajno veći broj đaka, iako sama obnova nije tekla "glatko".

Kompletni građevinski radovi na "Mitraljeti" biće završeni do kraja juna, uključujući i uređenje fasade i na starom delu zgrade, što je predviđeno dopunom projekta, na zahtev roditelja.

- Sada se škola prostire na 5.200 kvadrata sa novim kabinetima i opštom i zubarskom ambulantom, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama. Opština je iz budžeta izdvojila sredstva za radove na uređenju dvorišta, staza, sportskih terena, ograde i pratećih travnatih i zelenih površina. Tokom jula i avgusta, predviđeno je da se učionice i kabineti opreme nameštajem i didaktičkim sredstvima - rekao je Kovačević.

Osim ovog važnog projekta, u Batajnici je napravljena i petlja koja omogućava bolju saobraćajnu povezanost i lakši protok robe i usluga.

- Petlja i obilaznica Batajnica, intermodalni terminal i izgradnja pratećeg logističkog centra, izgradnja nadvožnjaka preko pruge i deonica pruge koja prolazi kroz našu opštinu, izgradnja Ulice Nova 47, samo su neka od značajnih ulaganja naše opštine u Batajnici. Rekonstruisali smo i Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića, očekuje se početak radova u Šangajskoj ulici gde se postavlja kišna kanalizacija, vodovod i elektro-energetska instalacija uz javnu rasvetu. Očekuju nas radovi u ulicama Vojvođanskih brigada, na raskrsnici ulica Jovana Brankovića, Majora Zorana Radosavljevića, Carice Jelene i Pukovnika Milenka Pavlovića. Sredićemo i centar Batajnice, rekonstruisati vodovodnu mrežu u ulicama Branislava Barišića Doktora i Vojvode Novaka. Na sve to, čeka nas i izgradnja nove ambulante i novog groblja - kaže Kovačević.

Ekskluzivne snimke iz Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta" i sve o radovima u Batajnici pogledajte u prilogu.