29.06.2023.

16:00

Foto: Informer

Vesti

Violinom protiv stigme! Ovaj Rom jedan je od najtalentovanijih violinista na svojoj klasi!

Željko Šišić nikada nije doživeo etiketiranje zbog toga što pripada romskoj nacionalnoj manjini. Naprotiv! Bio je jedan od omiljenih među drugovima iz škole zbog velikog muzičkog talenta.

Iako je bio izuzetno talentovan, Željko je upisao školu violine tek iz trećeg pokušaja jer na klasi nije bilo dovoljno mesta. Kao osnovac, svirao je u KUD-u, a na turneju je otišao već u prvoj godini muzičke škole. Današnja deca u prvom razredu teško da mogu da odsviraju ceo repertoar.

Upisao je akademiju sa željom da postane profesionalni muzičar. Polagao je dva prijemna ispita: u Beogradu i u Novom Sadu. Primljen je u obe škole, a upisao se u Novom Sadu, u školu koju je oduvek želeo.

I dan danas Željko ima odličnu saradnju sa kolegama sa fakulteta, a period studiranja smatra najlepšim u životu. Nastupao je na mnogim manifestacijama, a svirao je u simfonijskom orkestru još kao brucoš. Nije slučajno što danas predaje u školi koju je nekada pohađao. Kako kaže, to je profesija koju nosi u sebi. 


Željko Šišić postigao je profesionalni uspeh zahvaljujući odricanju i radu. Ovaj talentovani muzičar dokaz je da se upornost i zalaganje uvek isplate.