02.07.2023.

18:52 >> 19:33

Foto: AP Images

Vesti

Deda Đorđe je imao samo jednu želju! Evo gde je želeo da ga sahrane

Deda Đorđe je preminuo u svojoj kući, okružen porodicom, suprugom, ćerkom, ima i dve unuke i dvoje prauničadi.

Već dve nedelje bio je jako loše. Promene vremena nikako nisu odgovarale njegovim plućima, s kojima je oduvek imao problema.

Već je godinama bio narušenog zdravlja, a umro je kako je i želeo, u svojoj kući sa porodicom. Želja mu je bila da bude sahranjen na "Zejtinliku", gde mu počivaju i otac i deda.

- Svih ovih godina poštovali su me svi - Srbija, naš konzulat ovde u Solunu i svi naši ljudi koji obilaze groblje. Sada mi dani prolaze mirno, porodično. Zdravlje i godine mi ne daju drugde do da budem kod kuće. Sada mi je važno da vam kažem nešto. To pričam tolike godine i to svi treba da znaju - najbitnija je naša domovina, naša Srbija! - isticao je deda Đorđe.

Najveća žal mu je bila što Mihailovići više neće 'oditi pored junaka. Sina, kako priča, bog mu ne dade. Ćerka je tu, ali za posao čuvara, veli, treba muška snaga. Ali međ' junacima počivaju Mihailovići. I zato samo jedno moli.

- Ovde na groblju, pored naših vojnika, kraj kojih smo svi godine proveli, sahranjeni su mi i deda i otac. Sad samo jednu želju imam - da budem sahranjen tu, pored njih, među našim vojnicima. I obavezno da me sahrane u našoj, srpskoj uniformi, u kojoj sam ceo život proveo. Nadam se da će mi Srbija tu želju ispuniti, to joj ostavljam u amanet - ispričao je deda Đorđe.

Đorđe je tek početkom 2020. na predlog našeg ambasadora u Grčkoj Dušana Spasojevića dobio srpsko državljanstvo.