03.07.2023.

21:55

Foto: Tanjug

Vesti

Najbolji srpski snajperisti! Ove fotografije lede krv u žilama (FOTO)

Cilj obučavanja je dalje usavršavanje znanja i veština u rukovanju snajperskom puškom u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, samostalno ili u paru, te psihofizička priprema snajperista za neutralisanje ciljeva u borbi.

Informer

 

Na obuci su bili pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate i koji su prethodno prošli osnovnu obuku za snajperiste. Oni su uspešno savladali sve programom predviđene sadržaje iz vatrene i taktičke obuke, sa akcentom na maskiranju, prikrivenom kretanju, izboru i uređenju zaklona za dejstvo i rešavanju vatrenih zadataka.

Informer

 

U toku realizacije obuke proveravano je i postupanje snajperista pod stresom i opterećenjem, njihova fizička sposobnost, brzina reagovanja u primeni taktičkih radnji i vatrena osposobljenost. Po uspešnom završetku obuke, vojnici i starešine su upućeni u svoje jedinice, u kojima će primenjivati stečena znanja i veštine i nastaviti dalje osposobljavanje kako bi dostigli i očuvali najviši nivo osposobljenosti za realizaciju specifičnih zadataka snajperista u Vojsci Srbije.