07.07.2023.

16:42

Foto: Informer

Vesti

Evo kako se zovu četvorke koje su jutros rođene u KC Vojvodina! Tati već cepaju košulju, a slaviće se širom jednog grada


Jutros su na klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine rođene četvorke, što je prvi put u istoriji te zdravstvene ustanove od kada se vodi evidencija o broju porođaja i broju živorođenih beba. 

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine, dr Edita Stokić kaže da su mamam i bebe dobro i da su na rođenju dobili visoke ocene. 

- Bebe su rođene oko devet sati ujutru. Porođaj je prošao uredno i sve bebe su zdrave. One će sa svojom mamom narednih nekoliko dana biti na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, a mi im želimo da uz veliku ljubav svojih roditelja krupnim koracima krenu u život - kaže doktorka Stokić upućujući iskrene čestitke roditeljima.

Prema njenim rečima, beleži se kontinuitet porasta broja rođenih beba u Vojvodini i da njihova ustanova pruža veliku podršku svim budućim roditeljima 

U poslednjih 24 sata rođeno 17 beba, i to osam dečaka i devet devojčica, dok je od početka godine do današnjeg dana rođeno je ukupno 3.295 beba. Dva puta su rođene trojke, prvi put 19. maja, a drugi put 5.juna 2023. godine, što smatramo izuzetnim uspehom za sve nas - ističe direktorka Stokić.