19.07.2023.

15:02

Foto: Ata images

Vesti

Premijerka Brnabić predložila Slavicu Đukić Dejanović za ministra prosvete

Brnabić je na sednici Skupštine Srbije rekla da je Slavica Đukić Dejanović završila Medicinski fakutet, magistarske i doktorske studije i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom falultetu Univerziteta u Beogradu.

- U sedam mandata je bila poslanik u Skupštini Srbije, saveznom parlamentu Savezne Republike Jugoslavije i državne zajednice Srbije i Crne Gore. U prelaznoj Vladi Srbije bila je ministar za brigu o porodici. Bila je i predsednica Skupštine Srbije od 2008. do 2012. i obavljala funkciju vršioca dužnosti predsednika Srbije od početka aprila do kraja maja 2012. godine - navela je  premijerka.

Dodala je da je od 2012. do 2014. Đukić Dejanović bila i ministar zdravlja u Vladi Srbije, a od avgusta 2016. do oktobra 2020. godine obavljala je funkciju ministra bez portfelja u Vladi Srbije zaduženu za demografiju i populacionu politiku.

- Nakon toga Slavicu sam zamolila da obavlja funkciju moje specijalne savetnice za implementaciju agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj, odnosno agende 20-30 o obrazovanju, borbi protiv siromaštva, protiv klimatskih promena i da niko u društvu ne sme da bude zaboravljen i isključen -  rekla je premijerka.