19.07.2023.

21:54

Foto: printscreen

Vesti

Vatrogasci spasioci spasili 15 osoba: Među njima petoro dece

Kako saznajemo destoro ljudi, među kojima je bilo petoro dece, naši vatrogasci spasili su iz šume u Beočinu u naselju Dunav.

- Jedna žena je spasena u Begeču iz automobila. Iz čamca na koji je palo drvo na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu vatrogasci su spasili čoveka, dok su kragujevački vatrogasci-spasioci spasili 3 osobe - rekao je sagovornik Informera.

Informer

 

Vatrogasci sapsioci intervenisali su širom Srbije usled jakog nevremena koje nas je pogodilo. Pored toga što su sapasavali ljude iz različitih situacija vatrogasci su skalanjali oboreno drveće ali i gasili požare izazvane udarima groma.  

Informer

 

Nevreme je pogodilo Mačvanski, Sremski, Južnobački, Južnobanatski, Šumadijski upravni okrug i grad Beograd.

Vatrogasci-spasioci angažovani su  na više desetina intervencija uklanjanja palih stabala u Šapcu, Loznici, Bogatiću i gašenja požara u Krupnju i Vladimircima. Nema izlivanja reka i putni pravci su prohodni.

VSJ Novi Sad je angažovan na celoj teritoriji i to na uklanjanju palog stabla sa kiseoničke stanice u Kliničkom centru, a u Pančevu je oštećena i elektromreža usled pada stabala. 
I u Beogradu su angažovani pripadnici SVS i to na na više lokacija u Rakovici, u Barajevu i Obrenovcu.

Informer

 

U Sremskoj Mitrovici su vatrogasci-spasioci uklonili sva pala stabla, nema povredjenih lica i svi putevi su prohodni.

U Kragujevcu su vatrogasci-spasioci spasili 3 lica i angažovani su gašenju požara na otvorenom prostoru i stambenim objektima na više lokacija.