24.07.2023.

17:52

Foto: Dunav osiguranje

Vesti

„Procena, obrada i isplata šteta od nevremena je naš prioritet“, kažu u „Dunav osiguranju“

Takozvana superćelijska oluja nosila je sve pred sobom, obarala drveće i dalekovode, zbog čega je nestajala struja. Oluja je oštetila veliki broj domova i automobila, a bilo je nažalost i ljudskih žrtava. Štete se tek prebrojavaju, a deo njih će svakako biti isplaćen iz osiguranja.

Novonastalu štetu možete prijaviti ako ste blagovremeno ugovorili neku od polisa koja pruža pokriće i nadoknadu u slučaju nevremena.

Ukoliko posedujete imovinsku ili auto-kasko polisu osiguranja, štetu možete prijaviti u najbližem centru za naknadu šteta, radnim danima od 8 do 16 časova, kao i putem veb-stranice www.dunav.com, popunjavanjem Obaveštenja o nastaloj šteti,  uz dostavljanje fotografskih dokaza.

Informacije o najbližim centrima za naknadu šteta, kao i kontakt telefone, možete dobiti pozivanjem Kontakt centra Kompanije na broj 0800 386 286, radnim danima od 7:30 do 19:30 i subotom od 9 do 14 časova.

Napominjemo da su sve ekipe „Dunav osiguranja“ na terenu, a procena, obrada i isplata šteta je naš prioritet! U slučajevima kod kojih postoji hitnost popravke radi sprečavanja veće štete, neophodno je da osiguranici obezbede foto dokaze i sačuvaju oštećene predmete do dolaska procenitelja.

Poslednjih dana beležimo veliki rast interesovanja i prodaje polisa kombinovanog osiguranja domaćinstva – „čuvar kuće“ i kombinovanog osiguranja motornih vozila auto-kasko, te podsećamo na važnost osiguranja kako biste uvek bili korak ispred problema i u mogućnosti da sanirate svu nastalu štetu.

Ako uzmete u obzir da za osiguranje stana od 50 kvadrata, po polisi kombinovanog osiguranja domaćinstva „čuvar kuće“, mesečno treba izdvojiti od 300 do 500 dinara u zavisnosti od izabranih paketa rizika, priznaćete da je ovo veoma pristupačna usluga, nasuprot ogromnim štetama koje mogu da vas zadese. Ukoliko u obzir uzmete i dodatnu pogodnost plaćanja premije na mesečnom, kvartalnom, polugodišnjem ili godišnjem nivou, onda zaista više ne treba imati dilemu da li je potrebno zaključiti ovu polisu osiguranja ili ne. 

Poslovna tajna - Interno  Pored osnovnih rizika pokrivenih tom polisom osiguranja, a u koje spadaju oluja, grad, požar, provalna krađa i razbojništvo, lom stakla i lom instalacija, može se ugovoriti i pokriće dopunskih rizika kao što su zemljotres, poplava, bujica i rizici iznenađenja u koje spadaju atmosferske vode, pad drveta, pritisak snega i drugi.

Da biste naplatili štetu na vozilu, neophodno je da posedujete auto-kasko polisu, a kada je reč o povredama, bićete zaštićeni ukoliko zaključite individualne ili kolektivne polise osiguranja lica od nesrećnog slučaja, polise životnog osiguranja u koje je uključen rizik od nezgode, kao i polisu „čuvar kuće“, gde se takođe posebno ugovara pokriće rizika od nezgode za članove domaćinstva.