26.07.2023.

14:17

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Uživanje za sve! Besplatni programi za decu tokom raspusta u Dečjem kulturnom centru Beograd

Direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd, Dragan Marić rekao je da se njihova ustanova uvek trudi da omogući svoj deci da se zabave tokom raspusta

- Deci koja su tokom raspusta u našem gradu pružamo mogućnost da se zabave kod nas, a pritom i da nauče nešto novo i steknu određene veštine. Svi programi su zato tokom raspusta besplatni i svako ko želi može da se igra zajedno sa nama i našim saradnicima - slikarima, balerinama, muzičarima, ekolozima i da učestvuje u kreativnim radionicama i ekološkim akcijama - isatakao je Marić i pozvao decu i mlade da prijave svoje učešće putem telefona 32 42 011.

Kreativnost

Pored toga što se na programima Dečjeg kulturnog centra Beograd deca i mladi mogu zabaviti mogu naučiti da vezu, kreiraju i naprave unikatni ukrasni predmet u makrame tehnici čvorovanja, da saznaju šta je to strip kaiš i naprave svoju ličnu priču u slikama, da izrade i odštampaju sopstvenu grafiku, čestitku ili eks-libris ili da se upoznaju sa tajnama Tašmajdanskog parka i rečnim eko-sistemom Velikog Ratnog ostrva.

- Do sada smo imali časove pevanja, baleta, animiranog filma, veza i radionice stripa i karikature a ono što nas sledeće očekuje to je radionica grafike i ekslibrisa, koja je namenjena starijim osnovcima i srednjoškolcima koji žele da nauče tehniku linoreza, bakropisa i akvatinte. Na ovim radionicama, koje će trajati deset dana, učesnici će imati priliku da izrade i odštampaju sopstvenu grafiku, čestitku i eks-libris.Nakon toga, slede radionice umetničke igre, glume i pevanja - navodi Dragan Marić.

Informer

Avantura

Pored zabave u kreativnim umetničkim radionicama, deca mogu da dožive i pravu avanturu učestvujući u ekološkim istraživačkim akcijama „Tajne Tašmajdanskog parka'' i „Rečni safari'' na Velikom Ratnom ostrvu.

Mladi istraživači imaće mogućnost da se upoznaju sa istorijatom nastanka ovog ostrva, njegovim položajem, mikro-klimom, osnovnim karkateristikama biljnog i životinjskog sveta kao i trenutnim ekološkim statusom. Pored obilaska Velikog Ratnog ostrva, ekolozi će održati i praktičnu nastavu u prirodi i naučiti decu da hvataju i prepariraju insekte, da prave herbarijum, da posmatraju i izučavaju ptice, gmizavce i ribe.

- Dečija oaza kulture, sa tradicijom dugom više od 70 godina, pravo je mesto za mališane koji žele da razvijaju svoju radoznalost i stiču nova znanja i iskustva - poručuje Marić i poziva decu i mlade da se na sajtu dkcb.rs informišu o zanimljivostima i kulturno-obrazovnim programima koje nudi Dečiji kulturni centar Beograd.