04.08.2023.

12:35

Foto: Informer TV

Vesti

Zbog nove objave Nine Kobiljski plače cela Srbija! Majka ubijene devojčica objavila njen crtež! (FOTO)

Prošlo je tačno tri meseca od pucnjave u školi na Zvezdari, od kada je cela Srbija zavijena u crno. Na ovaj kobni datum oglasila se i majka jedne od stradalih devojčica, koju je ubio njen vršnjak.

- "Kako je divno to da niko ne mora čekati ni trenutak da bi počeo svet činiti boljim. Njen izabrani citat. "Sreća", njena izabrana najlepša reč - objavila je majka devojčice koja je ubijena 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Informer

 

Njena ćerka je jedna od deset žrtava zločina koji je zauvek promenio Srbiju, kada je dečak ubica tog 3. maja ušetao u školu sa očevim oružjem. On je ubio osam devojčica, jednog dečaka i čuvara škole Dragana Vlahovića.

Roditelji ove devojčice neretko na društvene mreže objavljuju potresne reči o tragediji.

"Koliko je tu svetova zapravo razoreno?"

- Kako misliti i kako živeti? Zašto nas zovu roditeljima "stradale" dece? Nisu naša deca stradala nesrećnim spletom okolnosti, naša deca su ubijena (streljana, likvidirana) sa vrlo jasnom namerom, planom i željom za fatalnim ishodom... ništa se tu slučajno nije desilo... slučajno su se samo neki spasli... I kako sada žive, dišu i uopšte postoje roditelji ubijene dece? Kakvo je detinjstvo i mladost braći i sestrama, kakva je starost bakama i dekama? Kakav je život ranjenih i kolike su traume preživelih? Koliko je tu zapravo svetova razoreno? Može li se ovo popraviti? - ne može! Mogu li se deca vratiti? Ne mogu! A da li je važno ipak utvrditi odgovornosti u ovom zlodelu - Važno je! Važno je kako se nikad ovako nešto ne bi ponovilo - napisao je nedavno Dragan Kobiljski, otac ubijene E.K.