07.08.2023.

11:25

Foto: Printscreen/PinkTV

Vesti

Stvaramo Srbiju bez barijera! Pomoćnica ministra Biljana Barošević posetila Nikolinu Pekeč iz Žarkovca

Biljana Barošević, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zaposlena u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom posetila je Opštinu Ruma.

Zajedno sa zamenicom predsednice Opštine Ruma Biljanom Popović Jovanović i predsednikom SO Stevanom Kovačevićem, razmenila je ideje o ključnim koracima ka unapređenju polozaja osoba sa invaliditetom u našoj zemlji.

Poseban deo ove posete bio je susret sa Nikolinom Pekeč, dvadesetšestogodišnjom devojkom iz Žarkovca. Nikolina je primer snage i otpornosti, suočila se sa izazovima invaliditeta i gubitkom vida, ali je uz podršku udruzenja "Iz kruga - Vojvodina" pronašla način da se uključi u različite aktivnosti i edukuje se putem radionica.

- Naučila sam da gledam sebe, na prvom mestu. naučila sam što nisam do tada, dok nisam krenula na radionice, naučila sam da se usprotivim nekim stvarima - rekla je Nikolina za Pink.

Informer

 

- Želela bih Brajevu mašinu jer je moja u kvaru, i govorni program za moj računar - navela je ona potom.

- Sledeći primer Aleksandra Vučića koji svakodnevno obilazi Srbiju i pomaže građanima, došli smo u Žarkovac, da posetimo Nikolinu, devojku koja ima 26 godina i koja je slepa, a koja je izuzetno vredna i energična mlada devojka, koja ima želju za uključivanje u invalidski pokret. Iz tog razloga obilazimo opštine, razgovaramo sa građanima, udruženjima, člabovima udruženja osoba sa invaliditetom, kako bismo znali šta je potreba i prioritet Republike Srbije. Zalaganjem i zajedničkim radom stvaramo Srbiju bez barijera - objasnila je Biljana Barošević.