Autor: Informer.rs

19.08.2023.

13:48

Foto: Shuterstock

Vesti

Putnici zarobljeni u kolonama na granicama! Na ovom prelazu vlada potpuni haos

 

Na našim terminalima se čeka duže od tri sata, ali s obzirom na to da je međuzona puna, dodatno je produženo vreme zadržavanja za još najmanje dva sata. Na ulazu u Mađarsku se, prema podacima AMSS-a čeka duže od dva sata.

Na graničnom prelazu sa Hrvatskom, vreme prolaska takođe diktiraju tamošnje vlasti. Na Batrovcima su otvoreni svi terminali, a stvorena je duža kolona automobila sa strane Srbije.

Informer

 

Vreme zadržavanja na tom graničnom prelazu je oko tri sata, ali na to treba dodati i vreme prolaska međuprostora, s obzirom na to da je međuzona puna. Na graničnom prelazu Šid se na našim terminalima čeka oko dva sata.

Što se tiče graničnog prelaza Gradina, između Srbije u Bugarske, vreme zadržavanja na našim terminaima varira od 30 do 60 minuta.

Vreme prolaska na graničnom prelazu Preševo u oba smera je promenljivo, ali se, kako kažu iz AMSS-a, čeka od 20 do 60 minuta.

Informer

Produženo radno vreme Bačkih vinograda i Bajmoka

Produženo je radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi do 03. septembra, pa će on od ponedeljka do četvrtka raditi od 7 do 19 časova, a petkom, subotom i nedeljom od 7 do 22 časa.

Produženo je radno vreme i graničnog prelaza Bajmok do 10. septembra, pa će on od ponedeljka do četvrtka raditi od 7 do 19 časova, a petkom, subotom i nedeljom od 7 do 24 časa.

Horgoš 2 - Reske 2 za vikend radi 24 časa dnevno

Zbog pojačanog prometa putnika i prevoznih sredstava preko državne granice, radno vreme graničnog prelaza Horgoš 2 - Reske 2, koji je otvoren za međunarodni promet putnika i prevoznih sredstava, izuzimajući autobuski i teretni saobraćaj, 18, 19. i 20 avgusta će biti 24 časa dnevno.

Svim ostalim danima radno vreme navedenog graničnog prelaza će biti, kao i do sada - od 7 do 19 časova.