22.08.2023.

10:16

Foto: Informer

Vesti

Dani dijaspore u Kruševcu! Milićević: Iskoristite kamp za nova prijateljstva!

U kampu je okupljeno više od 200 mališana iz četiri države koji će, pored predstavljanja svojih folklornih ansambala, učestvovati i u radionicama starih zanata, kvizu poznavanja srpskog jezika i kulture, ali i nadmetanju "igre bez granica". 

Zajedno će i zasaditi drvo prijateljstva. Obići će i brojne kulturne i istorijske lokacije na područku Kruševca i planinu Jastrebac. Organizator kampa je Grad Kruševac a troškove organizacije snosi Kabinet ministra zaduženog za dijasporu u Vladi Republike Srbije.

- Ponosno ističem da je ovo jedan od 22 kampa širom Srbije, koji su finansirani od strane Vlade Srbije i ministarstva koje vodim. Naša vlada prepoznaje važnost očuvanja veza između domovine i naših sunarodnika širom sveta... Draga deco, ovaj kamp će vam pružiti priliku da se povežete sa svojim korenima, ali takođe da razvijate svoje talente, veštine i interese. Upoznaćete se sa tradicionalnim igrama, pesmama, plesovima i mnogim drugim aspektima naše kulture. Takođe ćete imati priliku da učite jedni od drugih, razmenjujete iskustva i gradite mostove među Srbima gde god oni živeli. Nadam se da ćete iskoristiti svaki trenutak ovog kampa kako biste stekli nova prijateljstva, naučili nešto novo i stvorili sećanja koja će vas pratiti kroz ceo život - istakao je ministar Milićević.