23.08.2023.

09:37

Foto: Shutterstock/printscreen

Vesti

Nova prevara u Srbiji! Ljudi, nemojte i vama da se desi - jedna žena poručila i platila klimu, a onda... (FOTO)

Žena je onlajn htela da kupi klimu, uplatila je novac za nju, ali tek kada je otišla na prijavljenu adresu firme uverila se da ona uopšte ne postoji!

S obzirom na to da nas je pogodio još jedan u nizu tropskih talasa ovog leta mnogi su još uvek u potrazi za klima-uređajima.

- Dana 12. 8. 2023. preko jedne firme poručila klima-uređaj. Na sajtu sam ostavila svoje podatke i preuzela uplatnicu koju sam i uplatila preko e-bankinga. Nakon što je uplata proknjižena dobila sam mejl od navedene firme da uplatim još 60.000 dinara za montažu klima-uređaja - napisala je ona u objavi.

Dodala je i da dodatnu uplatu nije izvršila jer je smatrala da je to previše, a nije ni zahtevala ugradnju.

Informer

Upozorenje na prevaru

- Od 12. 8. pokušala sam da stupim u kontakt telefonskim putem sa tom firmom, slala sam mejl firmi, ali odgovora nije bilo. Dana 19. 8. otišla sam u ulicu Milana Vukosa 8 gde je prijavljeno sedište firme, ali tamo nikoga nisam zatekla, a u razgovoru sa stanarima saznala sam da firma ne postoji kod njih u zgradi. Kada sam ušla na sajt da proverim dokle je stigla isporuka kllime videla sam da piše da je ugovor prekinut od strane prodavca - upozorila je žena nakon neprijatnog iskustva.