04.09.2023.

21:37

Foto: Printscreen/Pexels/Pngwing

Vesti

Srbi u Grčkoj dobijaju poruke upozorenja - nikako ih ne brišite pre nego što pročitate! Jako su važne

- Dobili ste poruku upozorenja na 112. Verovatno ste zbog iritantnog zvuka obrisali poruku pokušavajući da prekinete zvuk. Inače poruka je na grčkom u gornjem delu, a u donjem na engleskom jeziku. U svakom slučaju, obaveštavaju vas da u toku narednih 24h dolazi nevreme i da bez preke potrebe ne izlazite napolje. Uz to parkirajte automobile na sigurnim mestima - odgovorio je jedan od korisnika iste grupe.

U pojedinim delovima Grčke očekuje se pogoršanje vremena, praćeno obilnim padavinama, grmljavinskim nevremenom, gradom, pojačan vetar i padom temperature, saopštila je njihova Nacionalna meteorološka služba. 

Aktiviran 112 za slanje hitnih poruka

Grci su odlučili da se aktivira 112, ako se smatra neophodnim za slanje poruka upozorenja određenim oblastima u zavisnosti od evolucije fenomena.

Informer

Evo zašto su te poruke važne

Istovremeno, građanima se preporučuje da budu veoma oprezni, da poštuju uputstva nadležnih i da preduzmu sve neophodne mere samozaštite, u skladu sa uputstvima Službe javnog zdravlja.

Pitate se još uvek šta znači poruka? Dakle, na telefone srpskih turista koji letuju u Grčkoj, i ne samo njima, danas stižu upozorenja sa broja 112 da se približava nevreme, a nadležni u toj zemlji uveli su ovaj mehanizam smatrajući ga svrsishodnim i kako bi svoje turiste zaštitili od nepogoda koje predstoje.