05.09.2023.

17:31

Foto: informer.rs

Vesti

Zatvoren aerodrom na grčkom ostrvu Skijatos! Zbog jakog nevremena odloženi svi letovi!

Er Srbija se oglasila i najavila da su odloženi letovi između Beograda i Skijatosa usled nepovoljnih vremenskih uslova.

- Usled izrazito nepovoljnih vremenskih uslova i zatvaranja aerodroma na grčkom ostrvu Skijatos, današnji (utorak, 5. septembar 2023. godine) čarter let Er Srbije JU9140 iz Beograda za Skijatos, kao i povratni let JU9141 iz Skijatosa za Beograd odloženi su za sutra - piše u saopštenju.

Er Srbija je u kontaktu sa turističkim agencijama koje su organizatori putovanja.

- Za više informacija, molimo putnike da kontaktiraju svoju agenciju. Bezbednost putnika i članova posade su najvažniji prioritet za Er Srbiju - rekli su u saopštenju.

Podsećamo, ukoliko se ovih dana spremate na odmor u Grčku prognoza nije baš obećavajuća, jer se veći deo Evrope kao i Grčka nalaze se pod uticajem pojave koju stručnjaci nazivaju "omega bloking". 

Informer

 

Prema rečima meteorologa, izuzetno snažan ciklon nalazi nad južnim predelima Balkana i narednih dana Grčkoj će doneti vrlo obilne pljuskove, jake grmljavinske oluje, olujne vetrove i vrlo visoke talase, pa se preporučuje da ljudi prate obaveštenja i ne ulaze u vodu kada je podignuta crvena zastavica.

- Očekuje se da padne i do 100 litara kiše, dok u Tesaliji i u Olimpskoj regiji može pasti od 150 do 300 litara, što bi dovelo do razornih poplava i bujica. Biće i vrlo sveže, uz temperatuere oko 20 stepeni na severu zemlje, a samo na jugi Grčke temperature će ići preko 25 stepeni - kažu metereolozi.

Ovaj kišni ciklon se dalje premešta preko Jonskog mora, ka Siciliji, pa obilne padavine uz nepogode narednih dana stižu i na Apeninskog poluostrvo.