06.09.2023.

08:57

Foto: Informer/shutterstock

Vesti

Ponovo vožnja u kontra smeru! Zbog ove stvari je još opasnija! (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se još jedan video snimak koji prikazuje neodgovornu i nesavesnu vožnju u kontra smeru. 

Ovaj incident prošao je na svu sreću bez udesa i žrtava, ali ono što je mnoge zgrozilo, pored samog čina vožnje u suprotnom smeru, jeste vožnja na neosvetljenoj deonici puta.

"Oko 23 časova neko je vozio u kontra smeru, od Batajnice ka Zemun polju. Nisam uspela odmah da snimim, naišla su dva automobila i  vozači su svirali. Isto je vozio desnom stranom, a onda je upalio sva četri i na semaforu pre skretanja za Zemun polje uključio se u pravi smer. Ne znam šta je s ljudima!" glasi objava.

Vožnja u suprotnom smeru je veoma opasna, i na taj način vozač ne rizikuje samo svoj život, već i život ostalih učesnika u saobraćaju. Međutim, ovaj primer je pokazao da vožnja u kontra smeru može biti još opasnija kada se vozilo kreće noću. Snimak pokazuje koliko je nepregledan put usled mraka, što dodatno utiče na rizik od moguće stravične saobraćajne nesreće. 

Podsetimo, na auto-putu "Miloš Veliki" dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo vozač koji se kretao u suprotom smeru. Takođe, u poslednjem periodu veliki broj vozača se kreće suprotnim smerom, a više o tome možete pročitati u posebnoj vesti