06.09.2023.

14:24

Foto: informer.rs

Vesti

Ivica Dačić se oglasio o zarobljenim srpskim turistima u Grčkoj: Otkrio šta država pokušava da uradi!

Činimo sve da pomognemo našim državljanima, koliko god je to moguće u ovom teškom tenutku, kada su ne samo srpski, već i brojni drugi turisti i meštani odsečeni od sveta. Nadamo se da ćemo uspeti da ih evakuišemo - kaže Ivica Dačić za Kurir.

Podsetimo, desetak porodica sa juga Srbije nalazi se u oblasti Pilion, nedaleko od Volosa, gde je nevreme poplavilo stotine kuća i puteva, kaže ambasador Dušan Spasojević i dodaje da je jedna srpska državljanka uspešno evakuisana, kao i da se traži način da se kolektivno obezbedi bezbedan prevoz za Srbiju.

- Nevreme u Grčkoj najteže je pogodilo Tesaliju i Olimpijsku regiju, a dve osobe su izgubile život, dok se jedna vodi kao nestala - rekao je ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i dodao da je jedna srpska državljanka uspešno evakuisana.

U Volosu, u oblasti Magnezija, stotine kuća i puteva je poplavljeno, a u više od 70 odsto domaćinstava nema ni struje, ni pitke vode. Ambasador ističe da se u oblasti Pilion, pedesetak kilometara zapadno od Volosa, nalazi desetak porodica sa juga Srbije.