07.09.2023.

11:42

Foto: Shutterstock

Vesti

Subotički penzioneri na udaru prevaranata! Nude šerpe i lonce, pa ih na brzinu pokradu!

Kako je Informer ranije pisao, prevaranti su krstarili Karaburmom i nudili setove posuđa po veoma visokim cenama, a na meti su im bili stari i penzioneri.

U Subotici su, pak otišli korak dalje, pa su baku i opljačkali.

- Prekjuče u toku prepodneva u Novom Gradu "prodavac" šerpi opljačkao je baku od 87 godina, tako što je bez pitanja ušao u dvorište nudeći šerpe i lonce. Kada nije htela da ih kupi, iskukao je da mu da para za benzin. Dok je ušla u kuću po novčanik, uleteo je za njom i oteo iz ruke novčanik sa preko 20.000 dinara. U pitanju je osoba oko 30-tak godina, možda malo i mladji, ima kratku bradu, govori i srpski i mađarski, u crnom automobilu. Slučaj je prijavljen policiji. U svakom slučaju čuvajte se i ne primajte nikoga u dvorište - piše u jednoj lokalnoj subotičkoj grupi.

Informer

 

Kako su dalje naveli Subotičani, iste osobe "operišu" i u drugim delovima grada, nudeći navodno kvalitetno posuđe koje vikendom kupuju na poznatoj tržnici, pa preprodaju.

- Ta osoba ista i zaustavlja prolaznike po gradu, nudi da nešto kupi. Nisam siguran, mislim da su tablice Kikinde - naveli su.

Razrađena shema u više gradova

Sredinom jula građani su upozoravali na crvenu Hondu koja po istom scenariju vreba starije Beograđane.

Crvena Honda sa NS tablicama zaustavlja penzionere po Paviljonima i prodaje im neke uređaje ili šta je već, prevara naravno. Samo se zaustave ma sred ulice kad vide penzionera, parkiraju sa strane, otvore zadnja vrata i kreće manipulacija - navodi se u upozorenju koje je kružilo društvenim mrežama u julu.

Informer

 

Nažalost, penzioneri su često na meti raznih prevaranata, koji im prodaju masažere, dušeke i razne proizvode po paprenim cenama.

Slična situacija i u provincijama. Manipulišu penzionere, nudeći im set noževa i tiganja, navodno švajcarske marke u vrednosti od 1.690 evra. Ako im kojim slučajem kažete da nemate novca, govore da u obzir dolaze vaši zlatni predmeti koje u trenutku imate kod sebe, tipa lanac, prsten, navlaka od zuba, itd. - naveli su sugrađani tada.