11.09.2023.

06:52

Foto: Shutterstock

Vesti

Đaci prvaci ne smeju da nose donji deo trenerke u školu?! Oštra rasprava roditelja - Pobunili se protiv pravila!

Tako je na društvenim mrežama nastala oštra polemika oko toga zašto najmlađi osnovci ne smeju da nose donji deo trenerke ili devojčice helanke.

- Rekli nam juče na roditeljskom da prvaci ne treba da nose donji deo trenerke, helanke i kratke suknje i šorceve u školu. Majice isto da nisu krop. Sve ok, slažem se, ali zašto ne mogu da nose donji deo trenerke!? Prvi razred - piše u objavi na jednoj društvenoj mreži koja je pokrenula lavinu komentara.

Mnogi korisnici ove društvene mreže su se upitali kakav im izbor ostaje, ukoliko otpišu donji deo trenerke, a neki su i podržali ovakvu odluku. 

"Pa, šta će drugo sem helanki i trenerki deca da nose pobogu?"

"Glupost najveća, većina dečaka samo to i nosi"

"Verovatno rekli da ne bi stariji razredi rekli kako oni mogu, lično ne vidim zašto ne trenerke, pogotovu maloj deci. Naši u boravku kad je lepo vreme imaju svakog dana fizičko napolju, učiteljica čak i savetuje trenerke i helanke i to stare jer se deca prljaju u igri."

"To stvara neki ozbiljniji odnos prema školi, prema nastavnicima, jasna je namera, ali realno, da li to treba baš od prvog razreda? Da je od petog, razumeo bih. Jedino mi je nejasno zašto ne donji deo trenerke? Većina trenerki danas izgledaju kao pantalone, realno!" glasili su samo neki od komentara.

Podsetimo, Trinaesta beogradska gimnazija je pre početka školske godine na svom sajtu objavila pravilnik o oblačenju kojim su između ostalog zabranjene kratke pantalone i bermude, trenerke, majice sa bretelama, kapuljače, kratke majice koje otkrivaju stomak i helanke.