16.09.2023.

09:01

Foto: Shuterstock

Vesti

Veliko interesovanje za priključak! Na ovoj opštini podneto preko 250 prijava za jedan dan!

U petak, 15. septembra, počinje da teče rok od 30 dana, do 15. oktobra, tokom kojeg će građani moći da se prijave za priključke, a na to će ih podsećati i medijska kampanja "Priključi se".

U jednoj notarskoj kancelariji na opštini Palilula u Beogradu interesovanje građana za priključak je veliko. Naime, za Informer službenici u ovoj kancelariji su istakli da su građani u velikom broju od ranog jutra čekali u redu kako bi overili potrebnu dokumentaciju za priključak za komunalnu infrastrukturu.

- Iako radimo od 9 časova, već u 8 ispred kancelarije je čekalo preko 50 ljudi. Svi su dolazili kako bi overili potrebna dokumenta za priključak, a tokom dana se stvorila gužva, jer je interesovanje bilo veliko - rekli su nam iz ove notarske kancelarije. 

Informer

 

Kako kažu naši sagovornici, građani su dobro informisani i svu dokumentaciju su prikupili na vreme i podneto je preko 250 zahteva u jednom danu.

- Skoro svi koji su došli radi overe dokumentacije imaju sve potrebne papire. Država je dobro informisala građane šta je sve potrebno, tako da je ovaj proces brz i efikasan. Takođe, u jednom danu smo imali preko 250 overa baš za priključak za infrastrukturu, tako da možemo da tvrdimo da je na ovoj opštini velika zainteresovanost - ističu naši sagovornici.

U Borči, koja pripada opštini Palilula, zadovoljni građani su istakli svoje oduševljenje povodom odluke države da se nelegalnim objektima dodeli priključak.

- Ovo je fenomenalna odluka države. U Borči postoje mnogi objekti koji su nelegalni i koji su se snalazili za osnovne životne potrebe za egzistenciju kako su znali i umeli. Ovo će nam znatno poboljšati kvalitet života, i zaista smo svi zahvalni - rekla je za Informer Aleksandra iz Borče.

Podsetimo, prijavljivanje građana koji žive u nelegalno izgrađenim objektima za priključenje na komunalnu infrastrukturu počelo je juče i trajaće do 15. oktobra. Uputstvo za podnesak za priključak, kao i šta je potrebno od dokumentacije možete pročitati u posebnoj vesti