16.09.2023.

19:36

Foto: pixabay

Vesti

Šta nam ovo stiže? Zastrašujući prizor iznad Kopaonika: Strašna oluja preti Kruševcu, Aleksincu i okolini, oglasio se i RHMZ (VIDEO)

RHMZ je ranije u toku dana najavio pljuskove sa grmljavinom u Srbiji, koji se sele od juga i istoka zemlje do drugih krajeva.

Kako dele korisnici društvenih mreža, u pojedinim delovima centralne Srbije nadvio se vodeni oblak koji preti da se širi na području Kruševca, Blaca, Aleksinca i okoline.

- Posle stabilnog i toplog vremena, atmosfera je ponovo vlažna i izuzetno nestabilna u regionu južno od Save i Dunava. Atmosferska merenja iznad Niša pokazuju ekstremnu nestabilnost za septembar - navodi se ispod objave.

Danas promenljivo oblačno

U Srbiji će danas, prema vremenskoj prognozi, biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom. RHMZ je jutros saopštio da će biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova ujutro i pre podne na jugu i istoku, a od sredine dana mestimično i u ostalim predelima.

Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar, a na jugu Banata povremeno i jak.

Najniža temperatura će se kretati od 12 do 18, a najviša od 25 do 28 stepeni.

Ponedeljak i utorak najtopliji dani

U narednom periodu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplo, u većini mesta sa temperaturom od 28 stepeni do 32 stepena, a najtopliji dani biće ponedeljak i utorak, prognoza je RHMZ-a.

Ponegde se očekuju i kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.