27.09.2023.

10:50

Foto: Informer/shutterstock

Vesti

Dokle više?! Opet vožnja u kontra smeru: Još jedan snimak šokirao Srbiju (VIDEO)

Naime, na društvenoj mreži "X " pojavio se još jedan video snimak koji prikazuje neodgovornu i nesavesnu vožnju u kontra smeru. 

Vozač koji je zabeležio ovaj snimak pita se šta raditi u ovakvim situacijama koje postaju sve češće na našim putevima.

Ovaj incident prošao je na svu sreću bez udesa i žrtava, ali ono što je mnoge zgrozilo je upravo to što ovi nesavesni vozači biraju brzu traku auto-puta.

Podsetimo, zbog vožnje u kontra smeru na auto-putu "Miloš Veliki" Dejan J. (51). sudarilo sa drugim vozilom. Tada se njegovo vozilo zapalilo, a on je nastradao na licu mesta.

Maksimalne kazne

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja za Informer navodi da je najvažnije da sistem što pre reaguje i maksimalno kazni one koji se na ovakav način igraju životima svih učesnika u saobraćaju.

Potrebno je savršeno propisano obeležiti uključenje na autoput, tako da niko ne može da uđe u kontrasmer. Ukoliko se ipak dogodi ovakav prestup, trenutna kazna iznosi između 20.000 i 40.000 dinara, tri meseca zabrane upravljanja vozilom i šest kaznenih poena. Takođe, sudija može i da izrekne kaznu zatvora od 30 dana. Preporučujem da snimak nesreće koja se dogodila na autoputu "Miloš Veliki" pogledaju svi roditelji koji ne vezuju svoju decu u sedištu. Neka dobro razmisle o ovoj tragediji. Da je na njih naleteo ovaj vozač, a da nisu vezali dete, smrtnost bi bila sto odsto - navodi Okanović.