27.09.2023.

17:37

Foto: S.T.

Vesti

Hrabri Vranjanac prodaje pređene kilometre: Marko će trčati pustinjom da bi pomogao malom Maksimu!

Nikolić planira da krene na put početkom decembra i da dnevno, ako mu uslovi dozvole, prelazi i do 100 kilometara.

- Postavim pred sebe izazov i animiram ljude, da šalju poruke i uplaćuju novac. Nedavno sam se popeo na vrh Kilimandžara da bih pomogao svojim sugrađankama iz Vranja da odu na lečenje - kaže Marko.

Informer

 

On je još pre pet godina trčao hiljadu kilometara od Niša do Atine.

- Uz pomoć humanih ljudi sakupili smo oko 80.000 evra za lečenje devojčice Teodore iz Aleksinca - kaže Marko.

Plan ovog mladog sportiste je da u Maroku, za 15 do 20 dana pređe 1.400 kilometara sa dvojicom prijatelja, Markom Petrovićem i Dušanom Crnobrnjom koji će ga pratiti biciklima.

- Trčanje pustinjom Maroka je veliki izazov i niko to do sada nije uradio. Zamislite da trčite od sedamdeset do devedeset kilometara dnevno, a oko vas nema apsolutno ničega. Osim fizičke spremnosti potrebna je i posebna psihička priprema. Krenućemo od Dahle pustinjom do Marakeša. Ovaj svojevrsni izazov ću prenositi preko društvenih mreža i sve vreme apelovati na humane ljude da pomognu Maksimu - dodaje Marko.

Informer

 

Kilometar je 6.600 dinara ili 33 SMS-a, a do cilja je potrebno 46.800 poslatih poruka da bi dečak iz Niša primio neophodnu gensku terapiju u Barseloni. Maksimu nedostaje 80.000 evra, da bi mogao da otputuje u Španiju i primi terapiju.