06.10.2023.

09:45

Foto: Shutterstock

Vesti

"Ovo je pljačka!" Roditelji pobesneli: Ekskurzija na Zlatiboru košta čak 38.500 dinara - Kopaonik još skuplji!

Na društvenim mrežama pojavila se objava jednog roditelja iz Niša koji je šokiran cenom ekskurzije na Zlatiboru za pet dana koju treba da plati čak 38.500 dinara.

- Pet dana ekskurzija na Zlatiboru za niže razrede osnovne škole 38. 500 dinara - navodi se u objavi.

Međutim, ovo nije glavna činjenica koja je razbesnela roditelje. Naime, kako se navodi u komentarima, učiteljica se požalila na mali broj prijavljene dece za napomenutu ekskurziju i rekla kako nema smisla što roditelji ne puštaju decu.

Mnogi roditelji su se oglasili u komentarima povodom ovog slučaja, i istakli kako se ovakva ponuda može meriti sa pljačkom!

"Ovo je pljačka, pa moje dete ide u Italiju za bukvalno iste pare, šest dana, maturska ekskurzija 38.500 + 4.000 dnevnice za nastavnike i to je bilo na devet rata"

" Kaži učiteljici da ćeš za te pare da uplatis dva puna pansiona za letovanje od 10 dana za dve odrasle osobe sa prevozom i smeštajem i plaćenom taksom u Crnoj Gori"

"Moj sin ide u Tršić na jednodnevni izlet za 7.100 dinara" glase neki od komentara.

Takođe, pored osnovaca i srednjoškolaca, na jednodnevne izlete ili kratke ekskurzije idu i deca iz vrtićkih grupa, a roditelji istih su se požalili na paprene cene tih ponuda.

"Jednodnevni izlet za vrtićku decu košta i po 5.000 dinara!"

"Kopaonik šest noćenja u našem vrtiću je 42.000 dinara" ističu roditelji.

Kako je Informer već pisao, ponude ekskurzija, rekreativnih nastava i izleta obično budu naplaćene i do 40 odsto više od realne cene, a u posebnom tekstu možete pročitati koliko zapravo koštaju putovanja koje roditelji plaćaju svojim mališanima.