09.10.2023.

13:19

Foto: profimedia

Vesti

"U petak sam slavila svoj rođendan, a onda..." Ispovest Srpkinje zarobljene u Izraelu ledi krv u žilama! (FOTO)

Srpska studentkinja prava Duška Savić i dalje je zarobljena u Izraelu i čeka povratak svojoj Srbiji! Naime, ona se nalazi od februara u Izraelu, kako za Informer navodi, tamo dolazi veliki broj mladih sa Balkana.

- Ovde  u  mestu Petah Tikva sam od 28. februara ove godine. Stanujem  sa cimerkom Miroslavom Stanković iz Starih Ledinaca  kod Novog Sada. U Izraelu ima puno mladih iz Srbije, koji su ovde došli u potrazi za dobrom zaradom, ali i  iz svih zemalja regiona, poput Makedonije, Bosne, Crne Gore.  Radila sam u restoranima, hotelu, hostelu, na održavanju kuća ovde, ne bih  li  zaradila za nastavak  studija u Novom Sadu - započela je svoju priču Duška.

Informer

 

Kako navodi naša sagovornica, iznenada se našla u situaciji u kojoj niko ne želi da bude.

- Sve su  nas  zatekla ova ratna dešavanja, u petak sam slavila sa prijateljima  moj rođendan, u subotu su izbili ratni sukobi.  Konkretno, ovde u mom mestu je trenutno  mirno,  čule su se detonacije u daljini,  mi smo dosta  udaljeni od Gaze,  ali smo svi uplašeni i  žurimo kući - kazala je Duška.

Informer

 

Najveći strah - Transport do Tel Aviva

Petah  Tikva nalazi se na 19 kilometara od aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu. Naši državljani u Izraelu, među  kojima i  Duška, na  sve načine pokušavaju da se domognu avionskih  karta za letove Er Srbije  za Beograd, ali kako Duška kaže najveći je strah među njima zbog transporta do Tel Aviva.

-Kartu  sam  jutros  rezervisala preko   sajta  za  sutrašnji let.  Gledaću  da  taksijem stignem do aerodroma , a ukoliko to ne uspem, zamoliću neke poznanike odavde  sa kojima sam se družila da me prevezu.  Nadam  se  najboljem, uskoro se vidimo u Sremu! - zaključila je za  Informer Duška.