18.10.2023.

15:10

Foto: V. J.

Vesti

Drama maturanata Medicinske škole iz Beograda! Šiptarske sobarice ih pokrale u Lido di Jesolu!

Majka dečaka koji pohađa ovu školu (ime i prezime) ponato redakciji, navodi da je grupa maturanata ove beogradske srednje škole opljačkana u hotelu "Neps" u Lido di Jesolu. Upravo, u mestu u kome je napadnuta grupa maturanata Zubotehničke škole.

Kako objašnjava ova gnevna majka, u hotelu "Neps" u kojem su odseli đaci, zaposleni su bili albanske nacionalnosti.

- U tom mestu gotovo da nema Itlaijana. Svi pričaju na albanskom. Deca su ulazila sa tim Albancima u verbalni sukob, ali nije bilo fizičkog obračuna kao što se dogodilo učenicima Zubotehničke škole. Međutim, kada su se vratili iz obilaska u sobe imali su šta da vide! U sobama su zatekli premetačine. Sobarice su ih opljačkale - navodi ova Beograđanka.

Kako ističe, nekima je nestao novac, a nekima vredne stvari poput nakita i satova. 

- Pozvana je policija i sačinjen je zapisnik, ali svima je jasno da od povrata novca i vrednih stvari neće biti ništa. Divni profesori su svima koji su opljačkani iz svog džepa nadoknadili novac. Tu je bilo i đaka koji su slabovidi...Zaista im je osoblje ovog hotela pokvarilo ekskurziju - navodi majka dečaka.

Ona isitče da je ova ekskurzija roditelje koštala 59.000 dinara. Kako objašnjava do polaska na put đaci nisu znali u kom hotelu će biti smešteni. 

- Posle svega što se izdešavalo u ovom mestu, nadam se da ekskurzije više neće ići tamo - kaže ona.