19.10.2023.

10:18

Foto: promo

Vesti

Poljoprivredno zemljište u poslednje 3 godine poskupelo za petinu! Evo gde su trenutno najjeftinije, a gde najskuplje njive u Srbiji!

Najskuplje njive u Srbiji su one koje imaju izlaz na autoput, u blizini grada ili turističkog mesta.

Ttrenutno je vrlo aktuelno da se kupuje jeftinije poljoprivredno zemljište i da se prenamenuje u građevinsko, i tu su investitorima posebno zanimljiva zemljišta do stambenih naselja.

Ovo su trenutno najjeftinije njive u Srbiji

Pregledom oglasa, moguće je naći i daleko niže cene od prosečnih.

Na primer, mi smo u selu Ćelije nadomak Gadžinog Hana pronašli plac površine 50 hektara koje je oglašeno na prodaju po ceni od 2.500 evra.

U okolini Rtnja, u neposrednoj blizini Sokobanje, u selu Vrmdža, oglašeno je na prodaju poljoprivredno zemljište površine 5,3 ari po ceni od 3.500 evra.

Informer

 

Ovo su trenutno najskuplje njive u Srbiji

Na obroncima Fruške Gore, u blizini Iriškog Venca, pronašli smo plac tju. njivu od skoro 3 hektara, a vlasnik ga prodaje po basnoslovnoj ceni od 650.000 evra, tj. oko 2.320 evra po aru.

Cenu pravdaju pristupom putu, izgrađenom infrastrukturom, kao i činjenicom da na placu ima skoro završen objekat površine 400 kvadrata.

Po istoj ceni oglašena je i jedna njiva od 400 ari, na Kosmaju. Na pomenuta 4 hektara kako ističu vlasnici postoji već posađena borovnica, kao i sva propratna infrastruktura.

Evo gde se prodalo najviše njiva ove godine

Za prvih 6 meseci ove godine prema podacima RGZ prometovano je 9.372 poljoprivredna zemljišta.

Najskuplje njive prodate su u Novom Sadu, Bačkoj Palanci i Vrbasu, dok su najjeftinije njive prodate u Zaječaru, Aleksincu i Kragujevcu.

Tako je za prvih 6 meseci cena ara poljoprivrednog zemljišta išla od oko 400 evra po hektaru pa sve do 36.700 evra!