24.10.2023.

18:12

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Vesti

Aunde će praviti i presvlake za Fijat! Otvoren novi pogon u Leskovcu!

Predsednik je najavio i da će se 31. oktobra sastati sa predstavnicima još jedne poznate italijanske kompanije koja planira veliku investiciju u Nišu.

- Aunde će praviti presvlake i za fabriku Fijat u Kragujevcu - rekao je Vučić i naveo da su u Leskovcu već zaposlili 380 ljudi, a da će ukupan broj zaposlenih biti 560 radnika.

Kompanija "Aunde Italija" je potpisala dugoročni sporazum sa proizvođačem "Stellantis", a koji će realizovati "Aunde Srbija", u vezi saradnje na značajnim projektima: Fiat Panda, Fiat 600, Alfa Kid za 100 odsto proizvodnju navlaka.

Informer

 

Predsednik se zahvalio italijanskim investitorima, kao i ambasadoru Italije u Srbiji.

- Hvala na kompanijama koje ste dovodili u našu zemlju i nastavite to da radite. Da ovde dođe do 900 zaposlenih, pa da se spustite i do Vranja. Imamo i tamo jedan pogon. Tamo da zaposlimo ljude, tamo su stari pogoni, a mi ćemo da vam pomognemo - kazao je predsednik.

Informer

Vučić je govoreći o velikoj investiciji u Nišu, kazao da još je može da otkrije o kojoj italijanskoj kompaniji je reč.

Činjenice

* bavi se proizvodnjom navlaka za automobilsku industriju
* više od 100 pogona širom sveta
* objekat u Leskovcu se prostire na oko 13.000 metara kvadratnih
* biće zaposleno ukupno 560 radnika
* već imaju jedan pogon u Jagodini

Dodao je da će i ambasador Italije Luka Gori zajedno sa bordom direktora jedne veoma poznate italijanske kompanije doći kod njega na sastanak u Beogradu, koji je planiran za 31. oktobar.

- Tada ćemo obavestiti javnost - dodao je Vučić.

Informer

 

Vučić je najavio da bi kompanija Aunde, ukoliko bude zainteresovana, mogla da otvori još neki pogon na jugu.

- Rekao sam im, ako planiraju, da imamo stari pogon Jumka u Vranju ili negde druge na jugu Srbije i da će imati podršku države Srbije, kako bismo zaposlili ljude - rekao je Vučić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i generalni direktor kompanije Aunde Srbija d.o.o. Anino de Venecija, potpisali su u julu Memorandum o razumevanju, kojim se izražava namera o međusobnoj saradnji i predviđaju se dalji koraci za početak poslovanja kompanije Aunde u Leskovcu, navodi se na sajtu Grada Leskovca.