29.10.2023.

09:40

Foto: Shutterstock

Vesti

Srbin sprečio kidnapovanje deteta kod Štutgarta! Nemačka bruji o Dušku: Bagerom preprečio put otmičaru!

Građani Beblinga slave radnike koji su uspeli da spasu dečaka (10) koji se našao na meti jednog otmičara. Gradonačelnik Beblinga u Nemačkoj posetio je heroje koji su nesebično stali na put otmičaru, među kojima je i Duško iz Srbije. Radnicima je čak i uručena nagrada za ovo herojsko delo.

Ova jeziva drama odigrala se pre dva dana, kada je muškarac (51) uvukao desetogodišnje dete u automobil. Dva radnika, od kojih je jedan Srbin, nisu razmišljali o posledicama, već su hitro pojurili kako bi spasili dečaka.

Nemački mediji su kontaktirali radnika, koji je zajedno sa Duškom, spasio život dečaku, a on je izjavio da mu ne treba nikakva nagrada za delo koje je učinio, kao i da je shvatio šta se dešava kada je čuo vrisak dečaka.

-  Iskreno, čitava gužva me skoro čini malo neprijatnom. Ne treba mi nagrada. Ono što sam uradio je završeno. Mislim da se to zove hrabrost, zar ne? U stvari, trebao mi je trenutak da shvatim šta se dešava. Bio sam dole u ​​građevinskoj jami i odatle nisam mogao da vidim do ulice. Onda sam odjednom čuo vrisak. Povikao sam: "Ostavi dečaka na miru!" - istakao je ovaj hrabri radnik.

Informer

 

Kako on navodi, začio je muški glas, a onda je primetio da muškarac, iz zgrade koja se nalazi pored njegovog gradilišta, oglasio, i da se definitivno radi o otmici.

- Prvo što sam čuo bio je muški glas. Postoji ova poslovna zgrada pored mog gradilišta. Na spratu je bio otvoren prozor i jedan čovek se nagnuo i povikao "ostavi dečaka na miru". Potom sam hitro potrčao na ulicu. U ovakvim trenucima ne razmišljate, već ste spremni. Tada sam video čoveka i dečaka na parkingu ispred poslovne zgrade, samo nekoliko metara od građevinske jame. Dečak je vrisnuo, moja prva pomisao: svađa između oca i sina. To je onaj trenutak, možda delić sekunde, u kojem zastanete na trenutak i zapitate se da li zaista treba da preduzmete akciju. Ali kada je čovek uvukao dečaka u svoj auto, odmah je bilo jasno šta treba da se uradi - rekao je radnik. 

Detalji odali ozbiljnost situacije

U ovakvim momentima, sekunde znaju da budu od ključnog značaja, a radnik je imao samo jednu stvar na umu - da otgne dečaka iz ruke otmičara.

- Otišao sam do auta i otvorio vrata sa vozačeve strane. Dečak je sedeo na suvozačevom mestu, -nikad neću zaboraviti kako me je pogledao. Taj pogled koji je bez sumnje razjasnio ozbiljnost situacije. Nema oca, nema sina! Ludo je kako tvoja percepcija funkcioniše u takvim trenucima. Morao sam da reagujem veoma brzo, a ipak sam primetio brojne detalje: Zadnji deo kombija bio je obložen dušecima. Prozori su bili zatamnjeni: plastična folija, pričvršćena klinovima. Odmah sam shvatio šta preti malom dečaku, tačnije da se ​​radilo o pokušaju otmice, planiranom seksualnom zločinu... A ko zna šta je posle moglo da se desi? Radije ne bih to zamišljao dalje - rekao je radnik.

Informer

Kako navodi radnik, o posledicama nije razmišljao, a kada je shvatio o čemu se radi, došlo je do fizičkog obračuna. 

- U ovakvim situacijama nema vremena za razmišljanje. Skenirate situaciju, spojite sve opisane detalje u opštu sliku i onda jednostavno delujete. Izvukao sam momka iz auta, jako ga udario laktom - nadam se da je u redu da to kažem - i onda, kada je na trenutak bio oboren, uzeo sam mu ključ od automobila - rekao je radnik. 

Otmičar je možda mogao da ustane i da se brani, i pokuša da pobegne. Međutim, na putu mu se našao jedan Srbin protiv kojeg nije imao šanse. 

- Otmičar definitivno nije imao šanse. Moj kolega Duško je bio u bageru, koji se nalazio prekoputa mesta incidenta. Obojica se dobro poznajemo i navikli smo da važne stvari komuniciramo kroz kontakt očima. Duško je odmah shvatio ozbiljnost situacije i bez daljeg odvezao bager u raskrsnicu. Tako da bi svaki pokušaj bekstva kolima bio beznadežan. Duško je pozvao i policiju. Bio sam impresioniran koliko su oficiri brzo stigli. Došli su jureći zajedno sa svetlima koja su im treptala. Odlična reakcija policije - rekao je radnik. 

Informer

 

Kako navodi radnik, policija je ragovalo munjevito, a otmičaru su brzo stavljene lisice na ruke. 

Ubrzo su stigli i roditelji dečaka, koji su se zahvalili dvojici hrabrih radnika, iako su bili vidno potreseni i u šoku. 

Desetogodišnji dečak je dobro, i iako je prošlo dva dana od pokušaja njegove otmice, dolazi svako jutro kako bi mahnuo i pozdravio se sa svojim junacima.