31.10.2023.

11:08

Foto: Informer.rs

Vesti

Pogledajte kako se bore žene obolele od raka dojke! Plesom i pesmom protiv bolesti

Ova heroina koja daje snagu i podršku svim pacijentkinjama je organizovala veličanstvenu reviju miksom plesa i izložbe fotografija “Preživela“ i time podržala sve žene obolele od raka dojke u Srbiji.

Ana je, kako kaže, ovim performansom želela da prikaže uzdizanje jedne žene koja se suočava sa nimalo lakom dijagnozom, kao što je rak dojke!

Njena gošća bila je pevačica Tijana Bogićević, a na događaju se pojavila i bivša rijaliti učesnica Deniz Dejm, kao i poznati ginekolog Vanja Milošević.

- Moj cilj je bio da kroz plesnu koreografiju solistkinje baleta Drine Pešić, koju su predstavile balerine Narodnog pozorišta u Beogradu, predstavim kako izgleda suočavenje života i smrti. Kroz posebnu plesnu koreografiju, manifestovali smo život koji imamo, i predstavili smo   pokretnu reviju fotografija na šinam uz sve hrabre žene koje se bore sa bolešću ili je pobedile - istakla je Ana.

Podsetimo, od raka dojke u Srbiji svake godine oboli oko 4.600 žena, dok oko 1.600 njih, nažalost, izgubi bitku sa bolešću!

Lekari apeluju da je rak izlečiv i da je jedini spas prevencija - redovni pregledi i briga o sebi!