01.11.2023.

13:36

Foto: Informer

Vesti

Postoji mogućnost kako da smanjite račun za struju! Na ovaj način možete mnogo da uštedite!

Ona je nakon otvaranja 12. Međunarodnog sajma energetike u Novom Sadu apelovala na građane da "štede i uštede" i istakla da ako smanje potrošnju električne energije za više od pet odsto, u odnosu na prošlu godinu ili godinu pre nje, dobiće popuste na računima za električnu energiju od 20 do 40 odsto.

- To je značajno više nego prošle godine kada je tokom grejne sezone oko milion domaćinstava mesečno ostvarivalo uštede i popuste. Imamo dobre pokazatelje i želimo da nastavimo sa sličnim merama i u ovoj godini - rekla je ministarka.

Informer

 

Dodala je da građani mogu da ostvare popust od pet odsto ukoliko više troše električnu energije u nižoj tarifi, kada je ona i jeftinija, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

- Time stimulišemo potrošnju u nižoj tarifi, a ako svemu tome dodate popust ako se računi izmire na vreme, možete prepoloviti svoj račun za struju ove grejne sezone - rekla je Đedović Handanović.

Ministarka je naglasila da se nastavlja sa olakšicama za socijalno ugrožene građane do 50 odsto.

- Takođe, svi primaoci uvećane socijalne pomoći kao i penzioneri sa penzijama ispod 21.766,26 dinara će do kraja grejne sezone ostvariti umanjenje od 1.000 dinara na računima za električnu energiju. Pozivam sve njih da se raspitaju u svojim gradovima i opštinama za prijavljivanje za sticanje statusa energetski ugroženih kupaca dok smo pripremili i automatsko umanjenje računa za 1.000 dinara za električnu energiju - rekla je ministarka.