03.11.2023.

14:57

Foto: Ministarstvo finansija

Vesti

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova u trećem izvlačenju "Uzmi račun i pobedi"

U trećem izvlačenju drugog ciklusa nagradne igre dvosoban stan u Zemunskim kapijama dobio je Stojan Bukumirović iz Beograda, dok je dvosobni stan na Novom Beogradu osvojio Dobrivoj Martonoši iz Kikinde.

Ministar Mali je čestitao dobitnicima i poželeo im puno lepih trenutaka u novim stanovima zahvalivši im se što su slanjem računa podržali nagradnu igru, a samim tim i Vladu Srbije u borbi protiv sive ekonomije.

- Drago mi je što ova dva stana idu u vaše ruke.  Imali ste puno sreće jer je u izvlačenju, kada ste izvučeni, bilo više od 265 miliona računa i svaki dan pristižu novi - rekao je Mali.

Kako je istakao, to pokazuje da je svest o uzimanju fiskalnih računa očigledno porasla dovoljno i da više sa tim nemamo toliko problema kao što smo imali pre samo nekoliko godina.

Ministar je pozvao građane da i dalje učestvuju u nagradnoj igri i podsetio da su ostala još dva kola, odnosno izvlačenje dobitnika za još četiri stana.

- Bez obzira na nagradnu igru uzimajte fiskalne račune. Kao što sam napomenuo već više puta, onaj ko ne uzme fiskalni račun čini uslugu onome ko taj fiskalni račun nije izdao, a trpimo svi mi, trpi država, naša Srbija, jer od toga finansiramo i bolnice i škole, auto – puteve, brze pruge, povećavamo plate , penzije - rekao je Mali.

Ukazao je i da je važno da svi zajedno radimo na istom poslu,  a to je suzbijanje sive ekonomije i igradnja i budućnost naše lepe zemlje. 

Stan ide sinu

Stojan Bukumirović kaže da se dobitne kupovine ne seća, jer je poslao mnogo računa, kao i da će stan otići kod sina koji studira.

- Nisam gledao izvlačenje jer sam sa suprugom bio na putu, dok je sin radio, a srećnu vest nam je javila upravo njegova devojka. U prvom trenutku, mislio sam da je reč o skrivenoj kameri - priča Bukumirović.

Obećanje ženi

Dobrivoj Martonoši kaže da je u nagradnoj igri učestvovao zbog svoje supruge.

- Obećao sam joj da ćemo dobiti stan u Beogradu, a ja njoj kad nešto obećam to mora da se ispuni - rekao je Martonoši i pohvalio nagradnu igru.

Govoreći o planovima, kaže da će natenane, vojvođanski, polako, smisliti šta će sa stanon.

- Želeo bih da se akcija nastavi, jedno vreme neću igrati, a posle ću nastaviti ponovo. U igri nije promena adrese jer sam lokal patriota. Obožavam svoju Kikindu koja je, nemojte da se ljutite, lepša od Beograda - rekao je Martonoši.