03.11.2023.

16:13

Foto: Tanjug

Vesti

Lepa vest za mlade bračne parove sa decom! Kisić najavila izgradnju zgrade u Crnoj Travi! (FOTO)

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, ovoj opštini dodeljeno je 20 miliona dinara za sprovođenje mera populacione politike i podrške porodicama i deci, koji će biti iskorišćeni upravo za završetak izgradnje ovog objekta.

Ministarka Kisić je prilikom posete rekla da je ova opština imala lošu demografsku sliku i da su u njoj tokom protekle godine rođene samo četiri bebe.

- Drago mi je što je Ministarstvo podržalo ovaj projekat i verujem da će mladim bračnim parovima sa decom ovo biti od velikog značaja. Nadam se da ćemo, kada sledeći put posetimo ovo mesto, čuti lepe vesti, a to je da se rađaju deca, da mladi osnivaju svoje porodice i time sliku Crne Trave čine još lepšom - istakla je Kisić.

Kisić je naglasila da je cilj Vlade Srbije da "nas ima sve više, da se u svakom delu naše Srbije rađaju deca, jer sve što se radi i gradi je zbog onih koji treba sve to da naslede, zbog naše dece".

Ona je posetila i porodicu Tamare Perović koja ima šestoro dece i koja je, kako je rekla ministarka, pravi primer da se i u ovoj opštini može raditi i živeti i osnovati velika porodica.

Kisić je još jednom zahvalila Tamari što je "Crnoj Travi dala novu najčistiju i najlepšu energiju - dečiju".