04.11.2023.

07:14

Foto: Tanjug

Vesti

Agonija duga 27 dana! Majka otetog Srbina u napadu Hamasa u očaju: Ne znam gde je moj sin...

Zabrinuta majka kaže da je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima Vlade Srbije i posebnu zahvalnost, kako je istakla, duguje predsedniku Aleksandru Vučiću na njegovoj nesebičnoj pomoći.

Idit je podsetila da su njen sin i njegovo društvo bili na muzičkom festivalu u blizini Gaze kada je 7. oktobra izveden teroristički napad. Oni su čuli rakete, znali da nešto nije u redu i morali su da se sklone. Seli su u auto i otišli u sklonište, misleći da su na sigurnom i bezbedni.

- Javio nam se iz skloništa. Napisao nam je poruku: 'Ja sam u skloništu i dobro sam.' To je bilo oko 8.08 sati ujutru, tada smo se poslednji put čuli. Mislim da je prošlo deset minuta nakon toga, kada su došli teroristi i počeli da bacaju granate u sklonište gde je bio moj sin sa ostalim ljudima. Bacili su mislim oko 12 granata, moje dete i još nekoliko ljudi su pokušali da izbacuju granate iz skloništa. A kada je jedna granata eksplodirala, bilo je mnogo povređenih, neki nisu preživeli - navodi Ohel i dodaje:

- Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je doveden u bolnicu, on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze, od tada ne znamo ništa o njemu. Molim se svakog dana za njega, da izdrži i da zna da ga volimo.

Informer

 

Idit kaže da je Alon srpski državljanin i da ima podršku iz srpskog konzulata.

- Porodica sa moje majčine strane je iz Novog Sada. Moj deda je tamo rođen i kao mladić od 15 godina, po početku Drugog svetskog rata, uspeo je da pobegne. Cela njegova porodica je ubijena, ostao je samo deo koji se nalazi u Beogradu - dodaje ona.

Alon i njegov mlađi brat planirali su ovog meseca da obiđu porodicu u Beogradu, kaže njihova majka.