12.11.2023.

15:10

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Priključujemo Kruševac na autoput i počinjemo izgradnju još dve saobraćajnice - Vesić saopštio važne vesti

- Već u novembru počinjemo da radimo autoput Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, to je jedan deo kod Beograda odakle krećemo - rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Osim toga, dodao je da počinje da se radi od Bačkog Brega prema Somboru pet kilometara brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine” koja povezuje Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Stari Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju.

- To su saobraćajnice koje počinjemo da radimo i veoma sam srećan i ponosan što imamo priliku da učestvujemo u istorijskom preokretu Srbije kada je u pitanju izgradnja infrastrukture jer politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića je da se država razvija kroz izgradnju infrastrukture - istakao je Vesić.

Dodao je da će ove godine, uz Šabac, i Kruševac kao veliki grad biti priključen na autoput, dok će sledeće godine na autoput biti priključeni Kraljevo, Požarevac i Loznica.

Takođe, ministar je podsetio da je u petak potpisao ugovor za izgradnju brze saobraćajnice Slepčević - Badovinci tako da ćemo, dodao je, imati još jednu vezu sa Republikom Srpskom.