14.11.2023.

16:24

Foto: Informer

Vesti

Stiže hladni front sa severa: Temperature niže za 15 stepeni! Za dane vikenda moguć sneg!

Kasnije posle podne na severu Vojvodine očekuje se slaba kiša i to će biti uvod u jaču promenu vremena koja se očekuje u sredu.

Već u sredu rano ujutro u Vojvodini, tokom jutra u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje, ali i zahlađenje sa kišom i pljuskovima, uz prolazno jak severozapadni vetar, a očekuje se i pad temperature vazduha. Samo će ujutro i pre podne na jugu i jugoistoku Srbije biti suvo.

Informer

 

U toku jutra veća količina padavina očekuje se u Bačkoj, tokom pre podneva u Sremu, sredinom dana u Podrinju, Mačvi, Kolubarskom okrugu i na zapadu Srbije, a posle podne u jugozapadnim predelima Srbije.

U ovim predelima očekuje se od 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru, a u ostalim predelima očekuje se manje od 10 litara kiše.

Kratka stabilizacija

Posle podne u severnim, a krajem dana i tokom večeri i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje, osim na istoku i jugoistoku Srbije gde se i dalje očekuje slaba kiša. Severozapadni vetar biće u slabljenju.

Četvrtak će doneti kratkotrajni stabilizaciju vremena i dosta sunca, ali već u petak sledi nova promena vremena sa kišom, pa će za vikend biti vrlo hladno sa padavinama, uz veoma jak severozapadni vetar. Maksimalna temperature će biti od 13 do 17 stepeni.

Za vikend sneg

Za vikend će biti hladno. U subotu će padati kiša u nižim predelima i sneg u višim predelima, a u nedelju će biti sunčano. Maksimalna temperatura vazduha tokom vikenda će biti od 6 do 10 stepeni.