15.11.2023.

17:23

Foto: Shutterstock, Instagram

Vesti

Ogromno interesovanje za studentske kartice! Mali otkriva: Za tri dana gotovo 40 hiljada prijavljenih!

Kako je gostujući u podkastu "Novosti" rekao potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, za studentsku karticu već se prijavilo oko četrdeset hiljada studenata. Ministar je podelu studentskih kartica ocenio kako sjajnu inicijativu. Na ideju o pravljenju i podeli studentskih kartica došao je, kako ministar ističe, predsednik Vučić. 

- Vidim po odzivu studenata da su to odlično prihvatili - istakao je ministar Mali. 

Ministar je još jednom pozvao sve studente da se prijave za studentsku karticu koja im nudi niz pogodnosti. Pored već najavljenog popusta na avionske i vozne karte, studentima će biti dostupni i drugi popusti. 

Informer

 

- Od "Er Srbije" koja nudi 10 posto popusta na avionske karte, "Srbija voz" koja daje karte na vozni prevoz od 20 posto... Tu su i druge pogodnosti, knjižare, biblioteke, osiguranje... Sve ono što je važno za studente. Svi smo mi bili studenti u nekom trenutku, znate koliko je važno da uštedite svaki dinar - navodi ministar i dodaje da će kartice biti platne, a izdaje ih "Poštanska štedionica". 

Informer

 

- Ono što je velika pogodnost za sve naše studente - sa jedne strane otvaranje i održavanje računa je besplatno, banka Poštanska štedionica će svakom studentu uplatiti i 500 dinara na tu karticu prilikom otvaranja. Mislim da je to pravi način da našim studentima pokažemo taj deo brige o njima - zaključuje ministar Mali.