19.11.2023.

13:02

Foto: Informer/shutterstock

Vesti

Ove nedelje stiže ultrazvučni aparat, a potom i digitalni mamograf!

Vučić je tokom obilaska novoizgrađenog stadiona " Kraljevica" u Zaječaru, rekao da će, pored ultrazvučnog aparata, do kraja ovog meseca ili u decembru taj grad dobiti i digitalni mamograf, koji će, kako je rekao, biti od velikog značaja za žene i sve građane.

- I ostaje nam zdravstveni centar koji nam je od presudnog značaja, ali za to je potrebno bez opreme najmanje 40 miliona evra, značajno više nego za stadion - rekao je Vučić.

Na pitanje šta se dešava sa industrijskom zonom u Zaječaru uz konstataciju novinara da nije došao nijedan investitor, Vučić je naveo da je aktuelna vlast uradila više puteva nego oni pre njega.

- Uradili smo prvo Zaječar-Negotin, radili smo prema Vratarnici i Knjaževcu sve što ovi koje volite nisu nikad uradili, to su najveće investicije, jer je reč o velikoj kilometraži i sve smo to uradili u prethodnom periodu - rekao je Vučić.

Dodao je da su urađene dve škole u tom gradu i da će morati da se uradi srednjoškolski centar, ali da će za to biti potrebno mnogo novca.

- Biće više od dve milijarde, i to je 20 miliona evra, a nije nešto potpuno novo i atraktivno kao ovaj stadion - rekao je on.

Kada je reč o investitorima, Vučić je naveo da daju sve od sebe da ih privuku, ali da vlast nikoga nije oterala iz Zaječara, i da su za njega, pored tog grada prioriteti i Sombor i Požarevac.

- Sve što smo radili i sve što radimo je u poslednjih nekoliko godina napravljeno, a ne pre toga. Za nas su Zaječar, Sombor i Požarevac prioriteti i sa svim investitorima prvo razgovaramo da ovde dođu - rekao je Vučić.

Na pitanje o ulaganjima u zdravstvu, Vučić je rekao da nikada nije zadovoljan i da uvek može bolje i više, a istovremeno je istakao da je neophodno da se svaki projekat isprati do kraja.

- A ne da pošaljemo mamograf i da je potrebno nekoliko dana da ga neko uključi - rekao je Vučić i dodao da se mora pokazati još veća briga o ljudima.

Vučić je kazao da će se još više ulagati u budućnosti i da će plate i penzije rasti i poručio da su životni standard i zaštita života građana najvažniji. Vučić je ukazao i na važnost ravnomernog ulaganja i poručio da Beograd nije Srbija. "Srbija su i Leskovac, Vranje, Kruševac, Kraljevo i sva druga mesta.

- Svi moraju da imaju stadione. Ako sve to mora da bude samo u Beogradu neka onda nađu nekog drugog - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije prokomentarisao je i izjavu ambasadora Japana Akira Imamura koji je rekao da je Srbija promenila svoje lice izgradnjom Beograda na vodi i dodao da svaki ozbiljan čovek to vidi.

- To su ljudi koji nisu nefer, koji vide sve. Pogledajte Zaječar, ovo niko nije verovao. Beograd na vodi je promenio lice grada, spuštamo grad na reke. Taj projekat je pokazao da gradimo i radimo ono što nismo ranije mogli. Beograd izgleda čudesno i tako mora da izgleda i Niš, Kragujevac, Zaječar i Novi Sad - dodao je on. Vučić je rekao da oni koji su najviše kritikovali Beograd na vodi, sada uživaju u njemu.